Rusi na Slovensku veria v ďalšie zlato Kuzminovej

10.02.2014 Banská Bystrica

Bratislava/Banská Bystrica 10. februára (TASR) - Anastasia Kuzminová na olympiáde v Soči určite získa ďalšiu medailu. Sú o tom presvedčení Rusi na Slovensku, ktorí veria, že slovenská biatlonistka s ruskými koreňmi by už v utorňajších (11.2.) stíhacích pretekoch mohla pridať do medailovej zbierky opäť najcennejší kov.

Ako TASR prezradila Oľga Dašková, ktorá je zástupkyňou ruskej národnostnej menšiny vo Výbore pre ľudské práva, národnostné menšiny, rodovú rovnosť a etnické skupiny (VNMES) a predsedníčkou mládežníckej organizácie Rossija v Banskej Bystrici, pre Rusov na Slovensku má Kuzminovej úspech špeciálnu príchuť. "Podobne ako my, aj ona tu našla nový domov, o to viac sa z jej úspechu tešíme, pretože to vnímame aj ako úspech nás Rusov na Slovensku," uviedla Dašková.

Pridala sa Žanna Mihaliková, predsedníčka Zväzu Rusov v Bratislave. "Verili sme vo Vancouvri, verili sme aj teraz a fandili sme dvojnásobne tak Slováci, ako aj Rusi," povedala Mihaliková.

Obe veria, že Kuzminová nepovedala posledné slovo. "Určite nie, vkladáme do nej veľké nádeje a myslíme si, že by to v utorok opäť mohlo byť zlato," priznala Dašková, ktorá sa s Kuzminovou osobne pozná a potvrdzuje slová o tom, že už dvojnásobná zlatá olympionička je aj "zlatý", skromný a milý človek.

"Keďže sa Nasťa venuje vrcholovému športu, nemôžeme sa stretávať pravidelne, no určite s ňou plánujeme stretnutie po olympiáde," povedala Dašková, ktorá uvažuje aj o tom, že si utorňajšie preteky pozrú Rusi v Banskej Bystrici spoločne. "Je to dobrý nápad, možno tak Nasti vlejeme na diaľku ešte viac energie!"
 

Vyberte región